
ورود / ثبت نام
کاربر سایت هستید؟
در سایت عضو نیستید؟
با عضویت در سایت امکان دریافت خبرنامه و اخبار جدید را برای خود میسر کنید.
اگر رمز عبور خود را فراموش کردهاید اینجا کلیک کنید.
![]() |
ClassPad MCS Editor |
انتقال فایلها به رایانه |
کار با برنامه |
تبدیل متن به رایانه |
تبدیل عکس به رایانه |
تبدیل متن به کلاسپد |
تبدیل عکس به کلاسپد |
انتقال فایلها به کلاسپد |
نظرخواهی |
برنامه ClassPad MCS Editor |
نرمافزار ClassPad MCS Editor نرمافزاری است که برای دیدن محتویات فایلهای mcs یا vcp کلاسپد شما روی رایانه و تبدیل راحت متن و تصویر به/از آنها طراحیشده است. این نرمافزار را از آدرس www.classpad.ir/mcseditor میتوانید دانلود کنید. در همان آدرس با کلیک روی لینک «فارسی» توضیحات فارسی مربوط به آن را بخوانید.
حالا فایلهای mcs و vcp چه هستند؟ شما روی کلاسپد با انتخاب منوی و انتخاب Variable Manager متغیرهای
خود را میبینید. این متغیرها شامل فرمولها، برنامههایی که با Program یا CPLua مینویسید، عکسها و... هستند. اما هنگامی که بخواهید آنها را به رایانه انتقال دهید، به جای
این که جدا جدا ذخیره شوند، همگی درون یک فایل mcs یا vcp قرار میگیرند. چون فرمت این عکسها و متنها با رایانه متفاوت است، تا همین چند وقت پیش
نمیشد آنها را مستقیماً روی رایانه دید و باید برای این کار از بخش شبیهساز نرمافزار ClassPad Manager استفاده میشد.
تبدیل متن و تصویر هم بین رایانه و کلاسپد خودش داستانی داشت.
اما نرمافزار ClassPad MCS Editor به شما این امکان را میدهد که متغیرهای کلاسپد خود را که درون یک فایل mcs یا vcp قرار دادهاید ببینید و عکسها و متنها را ببینید و تبدیل کنید.
حالا بیایید روال کار را بررسی کنیم. برای دیدن فایلهایی که روی کلاسپد خود دارید، باید با نرمافزار ClassPad Manager یا FA-CP1 متغیرهای کلاسپد خود را درون یک فایل vcp روی کامپیوتر بریزید (از اینجا به بعد چون فرض میکنیم با ClassPad Manager 3 یا FA-CP1 داریم کار میکنیم اسم فایلهای mcs را نمیآوریم، برای فایلهای mcs هم روال دقیقاً همین است). بعد میتوانیم این فایل vcp را توسط ClassPad MCS Editor باز کرده، محتویات آن را ببینیم، تصویرها و متون آن را به فرمت کامپیوتر به عنوان فایل جدا ذخیره کنیم (Export) و... .
حالا اگر بخواهیم تصویر و متن را از کامپیوتر خود به کلاسپد منتقل کنیم، اول با نرمافزار ClassPad MCS Editor یک فایل vcp جدید میسازیم (یا یکی از فایلهایی که از قبل داریم را باز میکنیم). تصویر یا متن خود را از کامپیوتر به آن وارد میکنیم (Import) و آن را ذخیره میکنیم. سپس با استفاده از ClassPad Manager یا FA-CP1 آن فایل vcp را باز میکنیم و متغیرهای درونش را به کلاسپد انتقال میدهیم.
![]() |
انتقال فایلهای کلاسپد به رایانه | ![]() |
برنامهی ClassPad MCS Editor کلاً میتواند هر فایل mcs و vcp از جمله آنهایی که از اینترنت دانلود میکنید را باز کند. با این وجود در این آموزش ما میخواهیم متغیرهای کلاسپد خودمان را باز کنیم مثلاً متن یا برنامه یا نقاشی را که روی کلاسپد کشیدهایم به رایانه انتقال بدهیم. بنابراین ابتدا باید متغیرهای کلاسپد را توسط ClassPad Manager یا FA-CP1 به رایانه انتقال دهیم.
برای این منظور نرمافزار ClassPad Manager را باز کنید و روی کلاسپد مجازی کلیک راست کنید و گزینهی Exchange Window را انتخاب کنید، یا اگر از FA-CP1 استفاده میکنید کافی است این برنامه را اجرا کنید.
حالا کلاسپد خود را نیز به رایانه وصل کنید. کلاسپد باید اتوماتیک به حالت انتقال اطلاعات برود یعنی پنجرهای با متن Standby ... Press [Clear] key to terminate
باید روی صفحه ظاهر شود. اگر نشد، وارد برنامهی Communication شوید و از منوی گزینهی Communication
را انتخاب کنید و مطمئن شوید Cable Type روی USB cable تنظیمشدهاست. سپس با کلیک روی Set تنظیمات را ذخیره کنید و اولین دکمهی نوار ابزار را (در همان برنامهی Communication)
کلیک کنید تا کلاسپد شما به حالت اتصال درآید. اگر باز هم نشد، امکان دارد درایورهای شما درست نصب نشدهباشند.
به هر حال وقتی کلاسپد شما به رایانه متصل شود، محیط نرمافزار ClassPad Manager یا FA-CP1 چهارستونی میشود.
حال میخواهیم متغیرهای کلاسپد خود را درون یک فایل vcp قرار دهیم. میتوانیم آنها را درون یکی از فایلهای vcp که از قبل موجود است بگذاریم، ولی ترجیح میدهیم فایل جدیدی را مخصوص این کار ایجاد کنیم. برای این کار در ستونی که نوشته Computer روی ClassPad Manager کلیک راست کنید و Add Virtual ClassPad را بزنید (کسانی که مدیر کلاسپد نگارش قبل از 3 دارند، باید دکمهی یکی مانده به آخر نوار ابزار را بزنند، روی Computer کلیک راست کرده و Add New Image را بزنند). با این کار فایل vcp (به آن ایمیج هم میگوییم) جدیدی با نام New Virtual ClassPad در ستون کامپیوتر ساخته میشود. (البته با کلیک راست روی آن میتوانید آن را Rename نیز بکنید.)

خوب حالا با کلیک روی علامت + کنار کلاسپد خود، بخش Other Data زیر آن را بسط دهید؛ اینها همان متغیرهای کلاسپدتان هستند. در ستون کامپیوتر نیز بخش Other Data زیر New Virtual ClassPad را بسط دهید. خوب حالا متغیرهای کلاسپدتان را میتونید روی پوشههای زیر Other Data ی مربوط به New Virtual ClassPad بکشید. (همچنین میشود پوشههای کلاسپد را به روی خود Other Data کشید.)

با این کار متغیرهای کلاسپد درون فایلی که ساختهایم قرار میگیرند. اما این فایل vcp کجا قرار دارد؟ این فایل درون پوشهی My Documents شما در پوشهی CASIO در پوشهای به نام ClassPad Manager یا FA-CP1 قرار میگیرد. نام آن هم همان نامی است که هنگام ایجاد آن انتخاب شده بود یعنی اینجا فایل ما New Virtual ClassPad.vcp است که درون پوشهی یادشده قراردارد.
پس از این که کارتان تمام شد، ClassPad Manager یا FA-CP1 را ببندید.
![]() |
کار با برنامه | ![]() |
برای مشاهده و ویرایش یک فایل vcp (یا mcs) میتوانیم آن را توسط منوی Open With ویندوز که هنگام راستکلیک روی فایلها ظاهر میشود، با برنامهی ClassPad MCS Editor باز کنیم. (اگر اولین بار است روی یک فایل vcp راستکلیک میکنید، باید در منوی ظاهر شده گزینهی Choose Program را انتخاب نمایید، و با دکمهی Browse به مسیر C:\Program Files\ClassPad MCS Editor (یا هر مسیر دیگری که برنامه را نصب کردهاید) بروید و فایل MCSEditor.exe را انتخاب کنید تا از آن به بعد این برنامه در لیست Open With شما قرار داشتهباشد و به راحتی بتوانید بعداً نیز آن را انتخاب کنید)
ما در اینجا یک فایل دلخواه را باز کردهایم ولی شما همان فایل New Virtual ClassPad مرحلهی قبل، داخل پوشهی CASIO درون My Documents را بازکنید.

محیط برنامه به این صورت میباشد که پوشهها را در سمت چپ و متغیرهای موجود در هر پوشه را در سمت راست نمایش میدهد. بنابراین همان پوشهها و متغیرهایی را که در مرحلهی قبل روی بخش New Virtual ClassPad کشیده بودید در این برنامه میبینید (ما در مرحلهی قبل کل پوشهی Other Data ی کلاسپد خود را روی آن کشیده بودیم بنابراین تمام متغیرهای ما اینجا قابل رؤیت است).

یکی از پوشهها همان طور که میبینید برچسب Cur روی خود دارد، و آن پوشهی جاری کلاسپد شماست یعنی همان پوشهای که هنگام محاسبات ریاضی، متغیرها در آن ذخیره میشوند. کلاسپد دات آی آر: دانلودها و منابع ماشین حساب کلاسپد
انواع متغیرهای کلاسپد در این برنامه با آیکنهای مختلف نمایش دادهشدهاند. با دابلکلیک بر روی برنامهها، برنامههای CPLua و عکسها، پنجرهای باز میشود و شما میتوانید آن متن یا تصویر را ببینید. البته این برنامه فعلاً قادر به نمایش انواع دیگر متغیرها به غیر از انواعی که ذکر شد نیست.
![]() |
تبدیل متن از کلاسپد به رایانه | ![]() |
حالا بگذارید یکی از متنهایی که روی کلاسپد خود داریم را با فرمت txt رایانه ذخیره کنیم تا با برنامهی Notepad بشود آن را باز کرد. موقعی که میگوییم «متن» منظورمان برنامههای بیسیک و برنامههای CPLua هست و فعلاً متون فارسی در این برنامه پشتیبانی نمیشوند.
متن مورد نظر ما در پوشهی main قرار دارد و نام آن membenc2 است (مثلاً). با دابل کلیک روی آن میتوانیم محتویات آن را ببینیم و کپی کنیم.

اما برای استخراج این متن کافی است آن را در لیست متغیرها انتخاب کنیم و از منوی Convert گزینهی Export را بزنیم.

در پنجرهی ظاهر شده فرمت Text را انتخاب میکنیم (البته به طور پیشفرض انتخاب شدهاست) و Next را میزنیم.

پس از زدن Next دیالوگ Export باز میشود و مسیر ذخیرهی فایل و نام فایل را میگیرد و با زدن دکمهی Save فایل ذخیره میشود.
![]() |
تبدیل عکس از کلاسپد به رایانه | ![]() |
استخراج عکسها نیز بسیار ساده است. همیشه میتوانید با دابلکلیک کردن روی عکس خود، آن را ببینید تا مطمئن شوید دارید تصویر درست را تبدیل میکنید.

برای تبدیل آن و ذخیره روی رایانه نیز کافی است آن را در لیست متغیرها انتخاب کردهباشید و منوی Convert -> Export را بزنید.

و در پنجرهی ظاهر شده فرمت Picture را انتخاب بکنید (که باز هم به طور پیشفرض انتخاب شدهاست) و Next کنید.

این بار نیز پنجرهی Export باز میشود تا نامی برای فایل وارد کنید و آن را ذخیرهکنید. توجه داشته باشید که میتوانید عکس را با فرمتهای مختلف ذخیره کنید که فرمت PNG به دلیل فشرده بودن توصیه میشود.

![]() |
تبدیل متن از رایانه به کلاسپد | ![]() |
حال بیایید متنی را از فرمت رایانه به کلاسپد تبدیل کنیم. برای این کار با استفاده از گزینهی Import ابتدا آن را داخل یک فایل vcp قرار میدهیم و سپس در مراحل بعد با استفاده از ClassPad Manager یا FA-CP1 آن را به کلاسپد انتقال میدهیم.
لازم به ذکر است که فقط متنهای txt ساده پشتیبانی میشوند و فعلاً فقط متون لاتین پشتیبانی میشود. بنابراین اگر متنی به فرمت Word یا PDF دارید، ابتدا از برنامهی Word یا Adobe Reader آن را Copy کنید، سپس در Notepad آن را Paste کنید و ذخیره کنید.
میتوانیم فایل متنی را که میخواهیم تبدیل کنیم داخل هر فایل vcp یا mcs بگذاریم، حتی فایلی که در مرحلهی قبل از کلاسپد خود وارد نمودیم. اما اینجا ترجیح میدهیم فایل vcp جدیدی بسازیم و فایل متنی را به صورت متغیر کلاسپدی، داخل آن قرار دهیم. بنابراین File -> New را انتخاب میکنیم.

نام این فایل vcp را مثلاً Sample File میگذاریم و آن را هرجایی (اینجا My Documents) ذخیره میکنیم.

حالا یک فایل خالی داریم که پوشهی main آن نیز به طور پیشفرض انتخاب شدهاست. از منوی Convert گزینهی Import را برگزینید:

در پنجرهی ظاهرشده، ابتدا با کلیک بر روی دکمهی Browse فایل متنی خود را روی کامپیوتر پیدا کنید. سپس گزینهی Text File را انتخاب کنید تا روی کلاسپد یک متغیر متنی بسازیم. سپس Next کنید.

حالا نامی را که میخواهید فایل روی کلاسپد داشتهباشد، وارد کنید. دقت کنید این نام مطابق قوانین متغیرهای کلاسپد باشد (مثلاً فاصله نداشتهباشد و با اعداد شروع نشده باشد و...). اگر این نام مطابق نامگذاریهای کلاسپد نیست آن را تغییر دهید.
فرمت متغیر کلاسپد را نیز باید انتخاب کنید. دو فرمت PRGM و TEXT توسط برنامهی Program کلاسپد قابل مشاهده هستند. در صورتی که میخواهید برنامهای به زبان Lua را تبدیل کنید یا متن سادهای دارید که میخواهید از امکانات محیط CPLua برای مشاهدهی آن استفاده کنید، گزینهی CPLua را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی دکمهی Finish متن شما تبدیل میشود و داخل همان پوشهی main که انتخاب شدهبود قرار میگیرد. با دابل کلیک روی آن میتوانید محتوای آن را مشاهده کنید.
حالا فایل را Save کنید (با انتخاب گزینهی مربوط از منوی File یا کلیک بر روی دکمهی مربوط در نوار ابزار) و بخشهای بعدی را برای انتقال فایل به کلاسپد دنبال کنید.

![]() |
تبدیل عکس از رایانه به کلاسپد | ![]() |
حال بیایید یک عکس را به فرمت کلاسپد تبدیل کنیم. توجه داشته باشید که عکسهای شما کوچک باشد، زیرا برای مشاهدهی عکسها یا باید از طریق Variable Manager در پوشهی مربوطه روی نام عکستان دابل کلیک کنید، یا این که از نرمافزار BitEdit یا Bitmap Editor استفاده کنید که هر دو صفحههای کوچکی دارند. در ضمن امکان تبدیل عکسهایی که طول یا عرض آنها بیشتر از 1000 پیکسل باشد وجود ندارد.
مطابق قبل، فایل vcp جدیدی بسازید یا یک فایل که از قبل دارید را باز کنید و منوی Convert -> Import را بزنید.

توسط دکمهی Browse عکس مورد نظر خود را روی رایانه بیابید و مطمئن شوید گزینهی Picture انتخاب شدهاست و Next کنید.

حال عکس خود را در پنجرهی دیگری مشاهده میکنید. در این پنجره میتوانید چند متد مختلف برای تبدیل تصویر رنگی به دو رنگ انتخاب کنید. این متدها را امتحان کنید و هرکدام بهتر بود، دکمهی Next را بزنید.

حالا نامی را که میخواهید فایل عکس روی کلاسپد داشتهباشد، وارد کنید. دوباره متذکر میشویم دقت کنید این نام مطابق قوانین متغیرهای کلاسپد باشد (مثلاً فاصله نداشتهباشد و با اعداد شروع نشده باشد و...). اگر این نام مطابق نامگذاریهای کلاسپد نیست آن را تغییر دهید. سپس Finish را انتخاب کنید.

مانند قبل، عکس در پوشهای که انتخاب شدهبود قرار میگیرد. میتوانید با دابلکلیک روی آن، آن را ببینید. با انتخاب گزینهی Save فایل را ذخیره کنید و برای انتقال آن به کلاسپد مرحلهی بعد را دنبال کنید.

![]() |
انتقال فایلهای رایانه به کلاسپد | ![]() |
برای انتقال فایل متنی یا عکس (که اکنون به صورت یک متغیر درون یک فایل vcp یا mcs ذخیره شدهاست) به کلاسپد، ابتدا به حالت Exchange Window برنامهی ClassPad Manager بروید؛ یا برنامهی FA-CP1 را اجرا کنید و مطابق دستورالعملهای زیر که یکبار اول این آموزش در قسمت «انتقال فایلهای کلاسپد به رایانه» نیز آمد، کلاسپد خود را به رایانه وصل کنید:
کلاسپد را با سیم USB به رایانه متصل کنید. کلاسپد باید اتوماتیک به حالت انتقال اطلاعات برود یعنی پنجرهای با متن Standby ... Press [Clear] key to terminate
باید روی صفحه ظاهر شود. اگر نشد، وارد برنامهی Communication شوید و از منوی گزینهی Communication
را انتخاب کنید و مطمئن شوید Cable Type روی USB cable تنظیمشدهاست. سپس با کلیک روی Set تنظیمات را ذخیره کنید و اولین دکمهی نوار ابزار را (در همان برنامهی Communication)
کلیک کنید تا کلاسپد شما به حالت اتصال درآید. اگر باز هم نشد، امکان دارد درایورهای شما درست نصب نشدهباشند.
به هر حال وقتی کلاسپد شما به رایانه متصل شود، محیط نرمافزار ClassPad Manager یا FA-CP1 چهارستونی میشود.
حالا در ستون سوم زیر Computer روی پوشهی ClassPad Manager راستکلیک کنید و Import را انتخاب کنید. (کسانی که مدیر کلاسپد نگارش قبل از 3 دارند، باید دکمهی یکی مانده به آخر نوار ابزار را بزنند، روی Computer کلیک راست کرده و Insert Existing Image را بزنند)

پنجرهی Open باز میشود که در آن فایلی را که حاوی متن یا عکس تبدیل شده است انتخاب کنید. به یاد دارید که در مرحلهی تبدیل متن، نام آن را Sample File گذاشتیم و در My Documents ذخیره کرده بودیم.

با باز کردن فایل، Sample File به عنوان یکی از زیرگزینههای ClassPad Manager در ستون سوم ظاهر میشود. با کلیک روی علامت + کنار آن، آن را بسط دهید و بخش Other Data زیر آن را نیز بسط دهید.
در ستون اول نیز، کلاسپد خود و سپس بخش Other Data ی آن را با کلیک روی علامتهای + مربوطه بسط دهید.
برای انتقال متغیرها (همان متن و تصویر تبدیلشده) به کلاسپد، کافی است آنها را از ستون چهارم از پوشهای که در آن قرار دارند، روی پوشههای کلاسپد خود در ستون اول بکشید. مثلاً در اینجا متن تبدیلشده را که TheFile نام دارد از پوشهی main قسمت کامپیوتر به روی پوشهی main کلاسپد خود کشیدهایم. پس از انجام این کار ClassPad Manager یا FA-CP1 را ببندید تا اتصال به کلاسپد تمام شود و روی کلاسپد فایلهایتان را ببینید!

![]() |
در مورد مقاله چه فکر میکنید؟ | ![]() |