
ورود / ثبت نام
کاربر سایت هستید؟
در سایت عضو نیستید؟
با عضویت در سایت امکان دریافت خبرنامه و اخبار جدید را برای خود میسر کنید.
اگر رمز عبور خود را فراموش کردهاید اینجا کلیک کنید.
زبانهای برنامهنویسی کلاسپد |
برای کلاسپد به 3 زبان مختلف میشود برنامه نوشت. (اگر زبان BF را به حساب نیاوریم!) دو زبان اول یعنی BASIC و CPLua روی خود کلاسپد نصب میشوند و برای برنامهنویسی کاملاً مناسب هستند. آخرین گزینه یعنی CPSDK فقط برای برنامههایی که نیاز به امکانات و منابع بسیار زیاد دارند توصیه میشود.
این مقاله فقط به معرفی هر یک از این زبانها میپردازد و لینکهایی را جهت اطلاعات تکمیلی میدهد.
الف) زبان BASIC

برنامهی Program کلاسپد از این زبان استفاده میکند. این، زبان پیشفرض کلاسپد است که از همان عبارات ریاضی کلاسپد پیروی میکند و تمام توابع کلاسپد در آن پیادهسازی شدهاست. زبان BASIC کلاسپد برای یادگیری و بهکارگیری بسیار ساده است، اما امکانات برنامهنویسی بسیار کمی در اختیار کاربر میگذارد و سرعت اجرای آن بسیار پایین است.
برای یادگیری این زبان به دفترچه راهنمای کلاسپد یا سایتهای اینترنتی در مورد کلاسپد مراجعه کنید. البته پیشنهاد میکنیم به جای BASIC روی CPLua وقت بگذارید. سایت کلاسپد دات آی آر
ب) زبان CPLua

برنامهی CPLua زبان معروف Lua را در کلاسپد پیادهسازی میکند. با نصب برنامهی CPLua شما میتوانید روی کلاسپد برنامههای خود را به زبان Lua بنویسید و آنها را اجرا کنید. زبان Lua (برخلاف BASIC) امکانات پیشرفتهی برنامهنویسی مثل لیستها و توابع و ماژولها و برنامهنویسی شیءگرا را در اختیار برنامهنویس قرار میدهد. فراتر از این، برنامهی CPLua توابع پیشرفته برای کارهای گرافیکی و کار با فایلها را فراهم میکند که برای نوشتن برنامههای پیشرفته و بازیها کاملاً مناسب است.
خانهی CPLua اینجا است. برای اطلاعات بیشتر در مورد برنامهی CPLua به زبان فارسی، دانلود این برنامه و آموزش به مقالهی آموزشی CPLua مراجعه کنید.
ج) CPSDK

دو زبان قبلی هردو روی کلاسپد اجرا میشدند (و امکان اجرای آنها در محیط شبیهساز روی ویندوز هم هست)، ولی کسانی که میخواهند برای کلاسپد با زبان C++ برنامه بنویسند، باید از SDK کلاسپد (CPSDK) استفادهکنند. خروجی دو زبان قبلی (BASIC و CPLua)، فایلهای سورس مخصوص به خودشان است که در حافظهی mcs کلاسپد ذخیره میشوند، اما خروجی برنامههای SDK همان Add-in های کلاسپد با پسوند CPA هستند که برخلاف دو زبان قبلی که تفسیر میشوند، به کد ماشین کامپایل شدهاند؛ یعنی سرعت اجرای آنها بیشترین است و بیشترین امکانات را در اختیار میگذارند.
فقط افرادی باید با SDK برنامه بنویسند که بخواهند برنامهای سیستمی بنویسند یا برنامهای بنویسند که با دو زبان قبلی قابل نوشتن نباشد. با وجود زبان CPLua و امکانات پیشرفتهی آن بعید است کسی برای برنامههای علمی و مهندسی بخواهد از SDK استفاده کند. SDK فراوانترین امکانات را دارد اما به دلیل دشواری یادگیری و همچنین دشواری برنامهنویسی با آن بهتر است فقط برای برنامههای بحرانی مورد استفاده قرارگیرد. لازم به ذکر است که SDK کلاسپد، Framework مخصوص به خود را دارد و از توابع و کلاسهای C++ استاندارد استفاده نمیکند.
CPSDK از بخش دانلود سایت آموزشی کاسیو قابل دریافت است (با چک زدن گزینهی SDK زیر ClassPad 300/330 Series، در ضمن باید به سایت Login کردهباشید). راهنمای برنامهنویسی با آن و آشنایی با چارچوب (Framework) آن و مستندات کلاسها همه در فایلی که دانلود میکنید وجود دارد.
![]() |
در مورد مقاله چه فکر میکنید؟ | ![]() |